Alertă la Danone România

64

După ce în anul 2007, compania Danone a scăzut puternic în preferinţele consumatorilor din cauza scandalului dioxinei, istoria se repetă acum cu lactatele cu aflatoxină.

După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone a efectuat teste la furnizorii săi de lapte, iar într-un caz rezultatul depăşea limita legală, motiv pentru care compania a încetat colectarea de lapte de la acea fermă, şi preventiv, a scos de pe piaţă aproximativ 60 de tone de produse ce ar putea fi contaminate şi a mai blocat în depozit alte 75 de tone. Produsele scoase de Danone sunt: iaurt cu musli, iaurt cu musli piersici, iaurt cu cereale integrale miere şi nuci, smântână şi iaurt natural, conform Gândul.

În urmă cu două săptămâni, Ministerul Agriculturii a anunţat că s-a descoperit aflatoxină, substanţă cancerigenă, într-o cantitate de lapte importată din Ungaria, cât şi la un procesator român. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a declarat săptămâna trecută că în total s-a găsit lapte infestat în 3 ferme, 2 unităţi de procesate, 2 unităţi de colectare, ale căror nume nu au fost dezvăluite.