Carnea roşie şi untul cresc riscul de Alzheimer

154

Consumul ridicat de carne rosie, unt şi alte alimente care conţin un nivel ridicat de grăsimi saturate favorizează dezvoltarea Alzheimerului, potrivit unui studiu.

Cercetătorii au constatat că femeile în vârsta care au consumat din belşug de alimente bogate în grăsimi saturate, au deficienţe de memorie.

Prin contrast, persoanele care au consumat multe grăsimi mononesaturate – regăsite în uleiul de măsline, uleiul de floarea soarelui, seminţe, nuci și avocado – au o memorie bună.

„Dacă ne uităm la modificările funcţiei cognitive, ceea ce am descoperit este faptul că suma totală a aportului de grasimi nu contează cu adevarat, ci tipul de grăsime" afirmă Dr. Oliva Okereke, potrivit Telegraph.

În cadrul cercetării – desfășurată pe o peroadă de 4 ani – au participat 6.000 de femei cu vârsta peste 65 de ani, care au efectuat o serie de teste mentale, şi au răspuns la chestionare cu privire la dieta lor și stilul de viaţă.

„Înlocuind grăsimile rele cu cele bune, reprezintă o modificare destul de simplă în regimul alimentar care ar putea ajuta la prevenirea declinului în memorie" adaugă dr. Okereke.