Slăbitul reduce riscul de dezvoltare a cancerului la sân

103

Pierderea din greutate în cazul femeilor supraponderale poate reduce riscul de a dezvolta cancer de sân, potrivit unui studiu.

Pierderea din greutate în cazul femeilor supraponderale poate reduce riscul de a dezvolta cancer de sân, potrivit unui studiu.

Cercetătorii au descoperit că femeile supraponderale, care au slăbit 5% din greutatea corpului lor, sunt cu 50% mai puţin susceptibile de a dezvolta cancer la sân. Se pare că pierderea de grăsime corporală poate reduce nivelul de hormoni care declanșează cancerul.

Studiul a implicat participarea a 439 de femei cu vârsta cuprinsă între 50 și 75 de ani, care au fost împărţie în 4 grupuri – primul fiind supus unui regim alimentar și exerciţiilor fizice, cel de-al doilea grup a urmat doar o dietă, al treilea grup a efectuat doar exerciţiile fizice, iar utimul grup nu a schimbat deloc stilul de viaţă.

Cercetătorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din Seatle au constatat că femeile care au urmat regimul alimentar și programul de exerciţii fizice au pierdut 10% din greutatea corpului lor. Ei au măsurat, de asemenea, nivelurile anumitor tipuri de estrogen și testosteron, cunsocute pentru riscul lor de a favoriza apariţia cancerului, iar acestea au scăzut între 10 și 20% în cazul femeilor care au pierdut din greutate.

„Susţinem cu tărie beneficiile menţinerii la o greutate sănătoasă, întrucât aceasta poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta cancer de sân”, afirmă Eluned Hughes, potrivit DailyMail.

Un alt studiu efectuat la începutul acestui an a descoperit că femeile supraponderale diagnosticate cu cancer de sân au prezentat un risc de recidivă în urma tratamentului, cu 17% mai mare faţă de femeile cu o greutate corporală normală.