Cine pe cine îmbolnăveşte?

152

   În urma ultimelor cazuri medicale care au atras atenţia publicului, medicii afirmă că vizitatorii care aduc de acasă mâncare, pansamente, seringi şi medicamente pentru bolnavi sunt responsabili pentru majoritatea infecţiilor din unitatea sanitară.     Autorităţile sanitare au altă explicaţie. Dotarea slabă din spitale şi criza financiară reprezintă principalele cauze pentru infecţiile contractate de bolnavi în timpul internărilor. Pe lângă acestea, una din cauzele infecţiilor intraspitaliceşti, din punctul de vedere al inspectorilor sanitari, are legătură cu vizitele rudelor celor internaţi.     De la începutul anului, la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate 16 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, care au fost raportate Ministerului Sănătăţii. Cei mai expuşi sunt pacienţii care ajung la terapie intensivă. „Aparţinătorii care vin să aducă seringi şi mâncare bolnavilor pot aduce cu ei şi anumite boli", afirmă Liliana Moise, inspector şef în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat Galaţi. Tot autorităţile recunosc însă că, fără aceste vizite, bolnavii ar rămâne fără medicamente, fără materiale sanitare, fără hrană, pe care sistemul sanitar nu le poate asigura. (Sursa: Adevărul) 

   În urma ultimelor cazuri medicale care au atras atenţia publicului, medicii afirmă că vizitatorii care aduc de acasă mâncare, pansamente, seringi şi medicamente pentru bolnavi sunt responsabili pentru majoritatea infecţiilor din unitatea sanitară.

    Autorităţile sanitare au altă explicaţie. Dotarea slabă din spitale şi criza financiară reprezintă principalele cauze pentru infecţiile contractate de bolnavi în timpul internărilor. Pe lângă acestea, una din cauzele infecţiilor intraspitaliceşti, din punctul de vedere al inspectorilor sanitari, are legătură cu vizitele rudelor celor internaţi.

     De la începutul anului, la nivelul judeţului Galaţi au fost înregistrate 16 cazuri de infecţii intraspitaliceşti, care au fost raportate Ministerului Sănătăţii. Cei mai expuşi sunt pacienţii care ajung la terapie intensivă. „Aparţinătorii care vin să aducă seringi şi mâncare bolnavilor pot aduce cu ei şi anumite boli", afirmă Liliana Moise, inspector şef în cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat Galaţi. Tot autorităţile recunosc însă că, fără aceste vizite, bolnavii ar rămâne fără medicamente, fără materiale sanitare, fără hrană, pe care sistemul sanitar nu le poate asigura. (Sursa: Adevărul