Autor musulman, acuzat că a insultat creştinismul

50

    Creştinii din Egipt le-au solicitat autorităţilor să ia măsuri împotriva autorului unui roman care, potrivit lor, aduce insulte grave religiei creştine. Romanul Azazel a fost scris de autorul musulman Youseff Ziedan, laureat în 2009 al Premiului Internaţional pentru Ficţiune Arabă. Romanul prezintă povestea unui călugăr egiptean din secolul al V-lea, care este martor la dezbaterile pe probleme de doctrină între primii creştini.       „Mă acuză că am insultat creştinismul... Este o infracţiune gravă şi reprezintă un şoc puternic pentru oameni, mai ales că romanul s-a bucurat de un succes aşa de mare", a declarat autorul. Legile egiptene interzic insultele la adresa islamului, creştinismului şi iudaismului, iar Ziedan ar putea să fie condamnat la cinci de închisoare, dacă va fi judecat şi găsit vinovat. (Sursa: Reuters)

    Creştinii din Egipt le-au solicitat autorităţilor să ia măsuri împotriva autorului unui roman care, potrivit lor, aduce insulte grave religiei creştine. Romanul Azazel a fost scris de autorul musulman Youseff Ziedan, laureat în 2009 al Premiului Internaţional pentru Ficţiune Arabă. Romanul prezintă povestea unui călugăr egiptean din secolul al V-lea, care este martor la dezbaterile pe probleme de doctrină între primii creştini.

    „Mă acuză că am insultat creştinismul… Este o infracţiune gravă şi reprezintă un şoc puternic pentru oameni, mai ales că romanul s-a bucurat de un succes aşa de mare", a declarat autorul. Legile egiptene interzic insultele la adresa islamului, creştinismului şi iudaismului, iar Ziedan ar putea să fie condamnat la cinci de închisoare, dacă va fi judecat şi găsit vinovat. (Sursa: Reuters)