Comunicarea cu părinţii, decisivă pentru sănătatea copiilor

156

Studenţii care comunică adeseori cu părinţii mănâncă mai sănătos şi fac mai mult sport în zilele în care comunică cu părinţii lor, a relevat un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Pennsylvania.

Studiul a cuprins şi un chestionar, în care studenţii erau rugaţi să menţioneze cât de des mâncau fructe şi legume, cât de des practicau sport şi care era frecvenţa cu care comunicau cu părinţii lor, prin convorbire telefonică sau sms, sau prin intermediul internetului, pe chat sau prin e-mail.

S-a constatat că în zilele în care tinerii comunicau cu părinţii lor timp de 30 de minute sau mai mult aveau o şansă cu 14% mai ridicată să includă fructe şi legume în dieta lor şi o şansă cu 50% mai mare să facă cel puţin 30 de minute de sport pe zi, potrivit studiului apărut în Journal of Adolescent Health.

Ţinând cont de faptul că, în America, numai o treime dintre studenţi au o dietă echilibrată, iar nivelul de activitate fizică scade pe parcursul anilor universitari, cercetătorii sunt de acord că părinţii reprezintă un factor decisiv în ceea ce priveşte riscul bolilor cronice în rândul adolescenţilor.