Cum diferă atitudinile cu privire la sănătate pe glob

69

Un raport realizat de McCann Truth Central, pe un eşantion de 7.000 de oameni din SUA, Marea Britanie, Brazilia, China, Africa de Sud, Turcia şi Japonia arată că 74% dintre oameni cred că acest domeniu sănătăţii este important şi va fi şi mai important în viitor.

Rezultatele arată şi că majoritatea oamenilor îşi doresc să aibă un sprijin pentru atingerea ţintelor în ceea ce priveşte starea lor de bine, în medie 57%, cu procentaje mai mari printre tineri şi printre cei din China şi Brazilia.

Cercetătorii au mai descoperit că părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte rolul tehnologiei în sănătate, 54% crezând că aceasta poate ajuta, în timp ce 46% cred că doar face rău. Ţările care favorizează cel mai mult implicarea tehnologiei sunt Brazilia şi China, iar la polul opus, Statele Unite.

Printre alte concluzii este şi faptul că o pătrime dintre bărbaţii tineri şi 17% dintre femeile tinere consideră că Facebook contribuie la un stil de viaţă sedentar.

În ceea ce priveşte decesul, la nivel global, cei mai mulţi oameni se tem că vor muri de cancer, deşi şi atacurile de cord sunt un motiv de îngrijorare pentru cei din Marea Britanie, iar principala grijă a japonezilor este boala Alzheimer.

Rezultatele au mai arătat că americanii sunt cei care îşi doresc să trăiască cel mai mult, în medie până la 92 de ani. Cei din Turcia speră să trăiască până în jur de 60 de ani, iar chinezii îşi doresc să atingă vârsta de 84. Cei mai mulţi oameni din SUA, Marea Britanie, Brazilia şi Turcia ar alege sănătatea mintală, în detrimentul celei fizice, dacă ar fi puşi să aleagă, scrie Huffington Post.