Dacă te plimbi 15 minute trăieşti mai mult

250

Persoanele în vârstă, care se plimbă doar 15 minute, de patru ori pe săptămână, şi au un stil de viaţă echilibrat îşi reduc riscul de deces prematur cu 40%, susţin cercetătorii italieni.

Timp de 10 ani, experţii medicali au monitorizat stilul de viaţă al celor 200 de rezidenţi ai unui oraş italian, a căror vârstă medie a fost de 80 de ani. În afară de alimentaţie şi greutate, au mai fost monitorizate şi sănătatea mintală, dar şi programul de exerciţii fizice. Niciunul dintre participanţi nu suferea de vreo boală terminală sau de cancer.

Dintre aceştia, 80% erau activi şi incluseseră în programul lor activităţi fizice de intensitate moderată, precum plimbări regulate.

Cercetătorii au constatat că bătrânii care făceau regulat exerciţii fizice au avut un risc de deces prematur cu 40% mai mic decât cei sedentari. În afară de riscuri scăzute de dezvoltare a bolilor cardiovasculare şi accident vascular cerebral, plimbările în aer liber cresc şi eficienţa sistemului imunitar.

De asemenea, pensionarii activi erau mai predispuşi să mănânce sănătos şi să fie feriţi de depresie, informează Daily Mail.