Primăvara se simte în aer, iar cei care suferă de alergii știu asta mai bine ca oricine. Odată cu schimbarea anotimpului, polenul și praful invadează aerul. Cu ocazia venirii primăverii, Huffington Post publică o listă cu sfaturi pentru activarea sistemului imunitar care să prevină simptomatologia alergiilor.

Primul sfat este să nu aștepţi simptomele pentru a merge la un alergolog care să îţi prescrie un tratament preventiv și asta chiar dacă alte tratamente nu au funcţionat. „Acum există tratamente noi și combinaţii de terapie care oferă soluţii noi,”declară dr. Jordan S. Josephson.

Oricât ar fi de tentat să lași briza primăverii în casă, mai bine ţine ușile și geamurile închise, pentru a nu umple casa de polen. De asemenea, trebuie curăţate zonele unde se strâng alergenii, precum filtre de aer, covoare, așternuturi de praf. De asemenea, hainele de casă trebuie să fie separate de cele de afară, deoarece polenul rămâne pe haine și se împrăștie prin toată casa.

Polenul nu este singurul vinovat pentru alergiile de primăvară. Mucegaiul poate să repornească simptomatologia alergiilor, motiv pentru care trebuie curăţate corespunzător toate zonele din casă unde mucegaiul tinde să se formeze, precum subsoluri, băi, bucătării și zonele de canalizare.