Numărul copiilor cu anxietate creşte anual cu o zecime

56

Numărul copiilor care suferă de depresie și anxietate se află în creștere cu 10% în fiecare an, informează DailyMail.

 La nivel national, unul din zece copii cu vârste cuprinse între 5 şi 16 ani, are o problemă de sănătate mintală diagnosticată clinic. Jumătate dintre adulţii cu probleme de sănătate mintală, pe termen lung, va fi prezentat primele simptome înainte de vârsta de 14 ani.

„Numărul copiilor cu tulburări emotionale, inclusiv depresie, precum și tulburările de anxietate și tulburările obsesiv-compulsive este în creştere”, afrimă Barbara Inkson, psiholog la clinica Solent NHS Trust, potrivit DailyMail.

Copii cu depresie și anexietate pot beneficia de diverse terapii destinate sănătăţii mintale, incluzând terapia cognitiv-comportamentală, gestionarea anxietăţii și arta terapiei prin joc pentru cei mai mici.

Posibilele cauze ale acestor tulburări sunt corelate cu stresul generat de șomajul părinţilor, problemele financiare sau abuzul de anumite substanţe.

„Este vital să investim în sănătatea mintală a copiilor şi a tinerilor cu scopul de a preveni o generaţie de copii care să sufere probleme de sănătate mintală ca adulţii”, afirmă Sarah Brennan, director executive la Young Minds.