Droguri într-unul dintre marile lacuri ale Spaniei

18

Cantităţi mici de ecstasy, cocaină şi alte şase categorii de stupefiante au fost reperate în apele din rezervaţia naturală Albufera din Spania, scrie Mediafax.

   

    Universitatea din Valencia a efectuat un studiu pentru a descoperi prevalenţa acestor droguri într-unul dintre cele mai mai lacuri din Peninsula Iberică.

    După efectuarea unor teste de laborator, oamenii de ştiinţă au notat că "rezultatele confirmă prezenţa unor droguri precum cocaina, amfetamina, codeina, morfina şi canabisul în apele de suprafaţă din parcul natural Albufera, în cantităţi între 0,06 şi 78,78 de nanograme per litru." Potrivit autorului principal al studiului, Yolanda Pico, care face aceste declaraţii, drogurile găsite în cele mai mari cantităţi au fost cocaina şi ecstasy.

    Cel mai probabil, drogurile au ajuns în lac în urma deversării unor ape reziduale aparţinând reţelelor de alimentare din împrejurimi. Zona de nord a lacului este recunoscută atât pentru numărul de obiective industriale dar și pentru numărul mare de discoteci frecventate de tineri. Cercetarea a studiat prezenţa a 14 droguri în 16 canale de irigaţie ale parcului natural, care se întinde pe o suprafaţă de 21.000 de hectare.