Institutul Teologic Moody permite consumul de alcool și tutun

75

Reputatul Institut Biblic Moody, din Chicago, cunoscut pentru învăţământul teologic oferit evangheliștilor și misionarilor, a anunţat că a renunţat la interzicerea consumului de alcool și ţigări aplicată studenţilor și angajaţilor săi, informează Religion News.

Schimbarea s-a petrecut în august și, potrivit sursei care o citează pe Christine Gorz, purtător de cuvânt al Institutului, a avut drept motiv dorinţa de a crea „un mediu cu un nivel crescut de încredere, care să sublinieze valorile, nu regulile".

Angajaţii nu au voie să consume alcool în timpul serviciului sau împreună cu studenţii Moody. Acestora din urmă le este interzis consumul de alcool în timpul și pe proprietatea școlii.

Decizia Institutului Moody, surprinzătoare mai ales prin prisma faptului că alcoolul și tutunul au fost, în mod tradiţional, considerate tabu în cercurile evanghelice și fundamentalist-creștine, ca urmare a asocierii lor cu un „comportament nesfânt", notează RNS. Însă Moody nu este singura organizaţie creștină conservatoare care își modifică standardele. Organizaţia Focus on the Family a emis, în 2009, un cod vestimentar nou, prin care permitea bărbaţilor să nu poarte costum, femeilor să nu se îmbrace numai în fustă/rochie și angajaţilor care aveau tatuaje le permitea să le afișeze.