Senatul a interzis fumatul în spaţii publice

193

Propunerea legislativă care prevede interzicerea completă a fumatului în spaţii publice închise, instituţii, restaurante şi baruri, iniţiată de deputatul PSD Manuela Mitrea, a fost adoptată miercuri de Senat, informează Agerpres.

Proiectul propune ca fumatul să fie interzis complet în spaţiile închise, iar pe terase va putea fi în continuare permis atât timp cât spaţiul este delimitat de un perete. Una dintre prevederi stipulează că fumatul este permis totuși în localuri destinate exclusiv fumătorilor de peste 18 ani.

Manuela Mitrea a subliniat că interzicerea totală a fumatului în locurile publice a produs deja efecte pozitive acolo unde a fost adoptată o astfel de lege, că previne apariţia şi agravarea multor boli, a îmbolnăvirii copiilor şi tinerilor, ameliorează starea de sănătate a angajaţilor, fără a produce efecte economice negative.

Din punctul de vedere al senatorului PDL Iulian Urban, iniţiativa legislativă este bună, însă „sunt multe lucruri din viaţa noastră pe care le consumăm: băuturile alcoolice, mâncărurile fast-food, şi s-a demonstrat, tot datorită unor medici extraordinari, că ne afectează viaţa, că apar diferite noi forme de cancer."