Opinia lui Ben Carson despre vaccinare (video)

13297

Lupta dintre liberalii și conservatorii politici din Statele Unite a primit recent o nuanţă... medicală. Un reporter CNN l-a atacat pe conservatorul republican Ben Carson folosindu-se de contextul unei noi epidemii de pojar, izbucnite recent în SUA.

Reporterul l-a întrebat pe neurochirurg dacă refuzul de a vaccina copiii este, în opinia lui, factorul care a dus la apariţia acestei epidemii. Carson i-a răspuns că aceasta este doar o parte a cauzei, asociată cu „introducerea în ţară a unor persoane care nu au fost vaccinate corespunzător”.

Jurnalistul CNN a denunţat politizarea dezbaterii din jurul epidemiei, acuzând conservatorii că „au o problemă cu știinţa” și că întotdeauna încearcă să îi deturneze pe oameni de la aceasta. Carson îl contrazice, spunând că majoritatea cazurilor de boală sunt înregistrate în medii predominant democrate, „așadar nu sunt sigur dacă aș caracteriza această problemă ca aparţinând unui partid sau altuia. Însă aș caracteriza-o ca ţinând de lipsa de informare privind studiile moderne. Am înţeles că există oameni care sunt îngroziţi de autism și consideră că acesta poate fi asociat cu vaccinurile. Dar s-a dovedit că nu este așa. Noi trebuie doar să le actualizăm informaţiile.”

Reporterul nu a părut satisfăcut de răspuns, așa că l-a întrebat pe neurochirurg dacă și-a vaccinat copiii. Medicul a răspuns afirmativ.

Revenind însă la „persoanele introduse” în Statele Unite, jurnalistul a verificat dacă „nu cumva acesta este un cod pentru imigranţi”: „Încercaţi să tranformaţi problema pojarului într-o chestiune privind imigraţia?” Carson a răspuns că nu folosește coduri și că se referă strict la statisticile care arată că persoanele care ajung în Statele Unite, într-o formă sau alta, „nu sunt obligatoriu testate corespunzător (…), nu au beneficiat de același tip de îngrijire medicală ca oamenii de la noi din ţară. Nu trebuie să fii un geniu ca să îţi dai seama că asta ar putea genera niște probleme despre care putem vorbi.”