Obama: nu doar islamiștii au ucis în numele religiei

714

Evenimentul anual Mic Dejun cu Rugăciune, la care participă lideri politici și religioși din întreaga lume, reuniţi la invitaţia președintelui Statelor Unite, s-a desfășurat anul acesta în contextul tulburător al revirimentului terorist islamist.

Președintele american, Barak Obama, a folosit prilejul pentru a le aminti participanţilor că violenţa sub pretext religios nu este exclusiv apanajul islamului, ci a caracterizat și creștinismul în egală măsură, notează Breitbart.com.

Obama a spus că, deși religia este o sursă pentru bine, în întreaga lume vor exista întotdeauna oameni dispuși să „deturneze religia pentru scopurile lor criminale”.

Liderul de stat a denunţat ipocrizia teroriștilor, care declară că slujesc islamul, în timp ce „îl trădează”. „Ne uităm la gruparea Stat Islamic, o sectă brutală și vicleană a morţii, care, în numele religiei, îndeplinește acte de un barbarism incomprehensibil”, a mai spus Obama, descalificându-i pentru „pretenţia că ar avea autoritatea religioasă pentru a conduce asemenea acţiuni”.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și senatorul baptist Ben Oni Ardelean s-au numărat printre cei 3.500 de invitaţi la acest eveniment. Pentru prima dată, și liderul tibetan Dalai Lama va participa la ceremonie.

După discursul critic susţinut în cadrul evenimentului de anul trecut, faimosul neurochirurg adventist Ben Carson nu a mai fost invitat să se adreseze publicului prezent. Unul dintre vorbitorii de anul acesta a făcut însă o referire nu tocmai subtilă la acest lucru. „Mă gândeam la acest lucru [motivul invitaţiei aici, n.r.], domnule președinte, și mi-am dat seama: nu sunt nici neurochirurg și nici nu particip la prezidenţiale în 2016”, a declarat fostul pilot NASCAR Darrell Waltrip.