Eveniment: Tabăra pentru slăbit sănătos de la Moeciu de Sus

625

În perioada 23-30 iunie, la Centrul de Tineret din proprietatea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea de la Moeciu de Sus are lor „Tabăra pentru slăbit sănătos", un eveniment de 7 zile dedicat persoanelor supraponderale. Tabăra este deschisă pentru 40 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani.

Evenimentul va fi coordonat de Marilena Mitrache, medic specialist Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice și Erica Culiţă, medic rezident Diabet, Nutriţie, Boli Metabolice. De asemenea, Natalia Adam (fiziokinetoterapeut) și Zenobia Niculiţă (psiholog) își vor aduce contribuţia la program.

Programul cuprinde:

Deschiderea taberei: 23 iunie, după masa de seară Activităţi recreative.Seminare de sănătate: nutriţie (luni, miercuri), activitate fizică (marţi, joi), psihologia comportamentului alimentar (vineri, sâmbătă).Gastrotehnie, alcătuirea unui meniu.Închiderea taberei: 30 iunie, după masa de prânz.

Toţi participanţii vor putea beneficia de mai multe măsurători utile în procesul de slăbire: greutatea, înălţimea, circumferinţa abdominală, glicemia, colesterolul, procentul de grăsime, TA (tensiunea arterială), AV (frecvenţa cardiacă).

Taxa de înscriere este de 550 RON/persoană și trebuie achitată până pe 10 iunie. La înscriere, participanţii trebuie să ofere informaţii corecte despre vârstă, greutate, diverse afecţiuni din antecedente și prezente, inclusiv prezenţa unei intoleranţe digestive (gluten, amidon etc). Primirea participanţilor în tabără se va face pe 23 iunie, după ora 15.00.

Organizatorii au pus la dispoziţia participanţilor o serie de criterii de participare, între care:

   –   IMC (indicele de masă corporală) > 30 kg/m2. Indicele de masă corporală se calculează ca un raport între greutate (kg) și pătratul înălţimii (m2).    –   Absenţa unor afecţiuni grave sau complexe: boala cardiacă avansată, AVC în antecedente, cancer în stadiu avansat, alte boli în stadii avansate care alterează capacitatea de efort.

„Regula de aur, în tabără, este: fără mâncare de acasă, pe toată durata taberei (fără alimente, sucuri, dulciuri)," a declarat Marilena Mitrache într-un comunicat pentru Semnele timpului. De asemenea, participanţii sunt rugaţi să continue orice tratament medicamentos anterior taberei, din rezerva proprie de medicamente. Echipamentul necesar participării cuprinde obligatoriu: o ţinută comodă, echipament adecvat pentru drumeţii, saltea de izopren, 2 gantere mici (0,5 -1kg) sau 2 bidoane de apă de 0,5 l.

 Alte detalii și înscriere:dr. Marilena Mitrache

Tel: 0769 083 312Email: marilenamitrache@yahoo.com