Final dramatic pentru o fată anorexică provoacă controverse

5185

Părinţii unei tinere anorexice care a murit după ce doctorii i-au permis să refuze tratamentul pentru că era majoră, dau în judecată sistemul care le-a „condamnat la moarte" fata.

Laura Willmott, în vârstă de 18 ani, a murit după ce s-a înfometat până a ajuns la 30 de kilograme. Tânăra se luptase cu boala timp de cinci ani. A fost internată în spital abia când greutatea ei scăzuse atât de mult încât abia mai putea merge. Doctorii au externat-o după 11 zile, considerând că este „în formă". Părinţii nu au fost consultaţi înainte de această decizie, deoarece fata împlinise deja 18 ani.

Şi după ce a ajuns acasă, tânăra a continuat să se înfometeze şi a refuzat să mai meargă la controale, lucru care a dus la un atac de cord fatal, doar câteva săptămâni mai târziu. Familia spune că doctorii nu le-au oferit niciun fel de sfaturi şi nici informaţii despre tratamentul fetei, după ce ea a împlinit 18 ani, scrie Daily Mail.

Mama fetei a declarat în faţa judecătorului că fata a fost indirect condamnată la moarte de serviciile locale şi a cerut o schimbare a politicii spitalelor. Şi medicul legist a cerut o schimbare a politicii pentru tratarea tulburărilor alimentare.