Studiu: Celulele de grăsime se comportă ca inflamaţiile

222

Dacă mai aveaţi nevoie de motive pentru a vă convinge că grăsimea este periculoasă pentru sănătate, concluziile unui studiu recent aduc informaţii surprinzătoare cu privire la efectul celulelor grase asupra organismului.

Astfel, consumul de alimente bogate în calorii supra-stimulează adipocitele (celulele grase), ceea ce duce la inflamarea lor. Acesta fenomen este sinonim cu reacţia corpului la o infecţie, arată studiul efectuat de o echipă de cercetători de The Methodist Hospital şi citat de Inquisitr.

În concluzie, efectul pe care îl are consumul de alimente hipercalorice nu este cel dorit, de eliminare a stresului, ci unul opus, care produce reacţii semnificative în organism. Comportându-se ca şi cum ar fi infectate, adipocitele devin şi rămân inflamate.

Deşi inflamarea este un proces necesar pentru vindecarea infecţiilor apărute în organism, acesta trebuie să fie doar un fenomen temporar. Spre deosebire de inflamaţiile ocazionale, inflamarea cronică înseamnă că organismul se află într-o stare continuă de stres care mai degrabă determină afecţiuni decât le vindecă, arată cercetătorii.