Impactul negativ al pensionării

162

Persoanele care ies la pensie ar putea fi afectate atât fizic, cât şi psihic pe termen mediu şi lung, este rezultatul unui studiu publicat de Institutul pentru Politici Economice (IEA), notează BBC.

Cercetarea a analizat diferenţele dintre persoanele care s-au retras din câmpul muncii şi cele care, chiar şi după ce au ajuns la vârsta de pensionare au continuat să muncească. Rezultatele au arătat că, după pensionare, oamenii experimentează o uşoară îmbunătăţire a stării de sănătate. Aceasta este însă urmată de un declin semnificativ pe termen lung. În plus, riscul de a intra în depresie creşte cu 40% în cazul celor ieşiţi la pensie, în timp ce probabilitatea de a suferi de afecţiuni fizice creşte cu 60 de procente. Efectele au putut fi observate atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor, iar riscul de îmbolnăvire creşte proporţional cu timpul petrecut în afara câmpului muncii.

Studiul sugerează că oamenii ar trebui să lucreaze o perioadă mai îndelungată de timp atât pentru a-şi păstra sănătatea, dar şi din motive economice. Philip Booth, directorul de program din cadrul IEA susţine că guvernul britanic ar trebui să ia măsuri pentru a permite oamenilor să poată lucra o perioadă mai lungă de timp.