Înlocuieşte pastilele de memorie cu exerciţii ale minţii

3256

Jocurile care ne provoacă să gândim şi exerciţiile mentale aduc mai multe beneficii pentru creier decât suplimentele şi pastilele pentru memorie, arată un studiu recent citat de Daily Mail.

Cercetătorii de la Spitalul „St Michael“ din Toronto au descoperit că jocurile precum sudoku sau cuvintele încrucişate şi exerciţiile mentale au un aport semnificativ în antrenarea memoriei, îmbunătăţind totodată capacitatea de argumentare şi viteza de procesare a informaţiei, arată aceeaşi sursă.

Pe de altă parte, studiul a arătat că pastilele pe bază de ulei de peşte, ginko-biloba, precum şi alte astfel de suplimente care conţin vitamine nu au efect în prevenirea declinului funcţiei cognitive. De asemenea, nici exerciţiile fizice nu au înregistrat rezultate performante în creşterea capacităţilor mentale.

Dr. Raza Naqvi, conducătorul studiului, susţine că cercetarea ar putea veni în ajutorul medicilor şi pacienţilor care ar putea preveni astfel afecţiunile care se manifestă printr-un declin al funcţiei cognitive, citează Daily Mail.

Cu toate acestea, Jess Smith, mebru al comitetului de cercetare de la Alzheimer Society, le recomandă pacienţilor care suferă de afecţiuni cognitive grave să nu oprească tratamentul specializat prescris pentru a-l înlocui cu jocurile de cuvinte. De asemenea, pentru evitarea acestor afecţiuni, recomandă o dietă sănătoasă, păstrarea unei greutăţi normale, o viaţă activă, dar şi consultaţiile de specialitate pentru verificarea tensiunii arteriale.

Iată alte câteva idei despre cum îţi poţi îmbunătăţi memoria folosind câteva trucuri simple.