Miracol medical pentru un băieţel din Anglia

46

Un băieţel de 18 luni din Marea Britanie a reușit să supravieţuiască unei infecţii cauzată de o bacterie „mâncătoare de carne", prin ceea ce medicii consideră a fi un miracol.

Frankie s-a îmbolnăvit de fasceită necrozantă, o infecţie fatală în 30% dintre cazuri. Fasceita necrozantă este o infecţie bacteriană rară, care poate distruge pielea și ţesuturile moi de sub ea, incluzând grăsimea și ţesutul care acoperă mușchii (fascia). Simptomele seamănă cu cele ale gripei și se dezvoltă extrem de rapid.

Pentru cei cu un sistem imunitar extrem de scăzut, poate chiar bolnavi de diabet, cancer, boli renale, orice rană deschisă poate însemna o infecţie urâtă. Se crede că în cazul lui Frankie, bacteria a intrat în organism printr-o zgârietură la nivelul frunţii.

Doctorii l-au indus în comă pentru 12 zile și au avut două intervenţii chirurgicale, una de 9 ore și alta de 5 ore, pentru înlăturarea ţesutului afectat și repararea lui prin grefe de piele. Și deși au intervenit rapid, infecţia s-a răspândit atât de repede, încât la un moment dat le-au spus părinţilor să se roage pentru un miracol.

„Nu eram persoane religioase, dar acum suntem. Când doctorii îţi spun că nu mai au nicio speranţă, cu ce rămâi? Am început să ne rugăm și rugăciunile ne-au fost ascultate", a declarat pentru Daily Mail Lucy Dove, mama lui Frankie.