25% dintre români iau micul dejun o dată pe săptămână

8

Obiceiurile alimentare ale românilor se schimbă. În rău. Un sfert dintre români iau micul dejun doar o singură dată pe săptămână, avertizează un studiu citat de Gândul.În ciuda varietăţii de prezentare a alimentelor, nutriţioniștii avertizează că hrana consumată în mod obișnuit se limitează la câteva cereale, cartofi neprelucraţi, câteva sortimente de carne și uleiuri suprarafinate. Aceasta este concluzia unui raport al Institutului de Nutriţie din SUA, informează The Huffington Post.Preţul mic și ambalajele atractive sunt principalii factori care îi determină pe oameni să aleagă hrana procesată în detrimentul alimentelor naturale, susţine prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institului de Cercetări Alimentare, citat de Gândul.„Alimentaţia mileniumului trei este într-adevăr gustoasă, dar devitalizată,” avertizează Mencinicopschi. Obiceiurile alimentare ale românilor au devenit tot mai nesănătoase. Potrivit unui studiu citat de aceeași sursă, doar 43% dintre români iau micul dejun zilnic. Aproximativ 25% dintre români iau micul o dată pe săptămână sau chiar mai rar. Aceştia sunt în special tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani. Cei mai conștiincioși cu privire la mciul dejun sunt românii de peste 55 de ani.