Alimente-vedetă ale lunii iulie

597

Vara aduce cu sine o mulţime de fructe şi legume delicioase şi benefice pentru sănătate, iar luna iulie este un adevărat răsfăţ, atât pentru papilele noastre gustative, cât şi pentru întregul organism. Află care sunt super-alimentele acestei luni.

Un singur fruct, 10 vitamine. Este vorba despre delicioasele piersici care sunt bogate în vitaminele A, C, E, K şi şase tipuri de vitamina B, arată Medical Daily. La acestea se adaugă şi alte substanţe benefice pentru sănătate, precum magneziul, potasiul, fosfor, zinc, fier sau calciu. În China, de exemplu, piersicul este considerat a fi copacul vieţii, iar fructele sale simbolizează nemurirea şi armonia.

Caisele conţin un mix de vitamine precum A, C, E, K şi B6, dar şi substanţe nutritive ca manganul, magneziul, potasiul sau fierul, notează Organic Facts. În plus, aceste fructe au un conţinut bogat de betacaroten şi licopen, care ajută la păstrarea sănătăţii inimii.

Poate unul dintre cele mai aşteptate produse de sezon este pepenele, o sursă extraordinară de vitamina A, C şi B6, notează Consiliul Naţional de Promovare a Pepenelui. Mai mult, pepenele are un conţinut bogat de licopen, cel puţin egal cu cel conţinut de roşii, au arătat cercetătorii Serviciului de Cercetare în Agricultură, din cadrul laboratorului din Oklahoma.

Porumbul conţine vitaminele B1, B5 şi C, dar şi fosfor şi mangan, arată Full Circle. De asemenea, în compoziţia sa se numără şi antioxidanţii care ajută la reducerea riscului de dezvoltare a cancerului de colon. În plus, betacriptoxantina din porumb ajută în prevenirea diverselor tipuri de cancer, prin acţiunea lor asupra radicalilor liberi. De asemenea, acidul ferulic din porumb luptă eficient împotriva cancerului la ficat sau la sân. Mai mult, acest produs este extrem de benefic în creşterea şi menţinerea oaselor sănătoase, dar şi în protejarea funcţiilor ficatului, graţie conţinutului de substanţe nutritive precum fosfor, magneziu, mangan, zinc, fier sau seleniu, notează IndoBase.

Luna iulie mai aduce pe mesele comercianţilor şi ale alimente benefice pentru sănătate, dar şi foarte gustoase, precum coacăzele, afinele, zmeura, vinetele, sfecla sau mazărea.