De ce trebuie să faci din micul dejun cea mai bogată masă a zilei

712

Motive să sărim peste micul dejun găsim întotdeauna, dar acest obicei poate avea efecte nocive asupra organismului nostru. Află de ce masa de dimineaţă este atât de vitală pentru sănătatea noastră.

Iată câteva motive pentru care masa de dimineaţă „nu ar trebui să fie negociabilă”, oferite de dr. Bonnie Taub-Dix, director şi fondator al BTD Nutrition Consultants, într-un articol pentru US News.

În primul rând, masa de dimineaţă acoperă necesarul de nutrienţi pentru minte şi corp. Studiile au arătat că angajaţii au un randament scăzut la locul de muncă dacă lucrează „pe stomacul gol”, spre deosebire de cei care nu au sărit peste masa de dimineaţă.

De asemenea, cei care nu mănâncă la micul dejun ar putea experimenta stări de oboseală şi chiar iritabilitate. În plus, chiar şi abilitatea de a lua decizii poate fi afectată doar pentru că ai sărit peste masa de dimineaţă.

Chiar şi starea ta de sănătate ar putea fi pusă în pericol din această cauză. Cei care îşi acordă timp pentru un mic dejun consistent şi sănătos au şanse mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, faţă de cei care sar peste cea mai importantă masă a zilei. De exemplu, dr. Taub-Dix notează că un bol cu fulgi de ovăz ar putea contribui la reducerea nivelului colesterolului.

Mai mult, ar putea să te determine să mănânci un prânz bogat în calorii, lucru care conduce la creşterea în greutate.

Nu în ultimul rând, aşa cum subliniază dr. Taub-Dix, „obiceiurile bune sunt contagioase”. S-ar putea ca alegerile pe care le faci pentru micul dejun să aibă o oarecare influenţă şi asupra alegerilor de pe tot parcursul zilei.