Alimente nelipsite din bucătăriile nutriţioniştilor

492

Alegerile pe care le facem în privinţa alimentelor se reflectă în sănătatea noastră. De aceea, data viitoare când mergi la cumpărături, ţine cont şi de câteva sfaturi legate de produsele care nu lipsesc de pe rafturile experţilor în nutriţie.

Huffington Post a întocmit o listă de alimente benefice pentru sănătate, pe care nutriţioniştii le au întotdeauna la îndemână.

Dr. Valerie Alikakos, expert în nutriţie şi chiropractician, recomandă uleiul de măsline grecesc, o sursă bogată de antioxidanţi, care te ajută să previi afecţiunile cardiovasculare şi care ajută la producerea energiei. De pe rafturile bucătăriei sale nu lipsesc nici ouăle bio, verdeţurile (în special spanacul), plantele aromate, precum oregano şi rozmarinul sau afinele.

Seminţele crude şi nesărate sunt recomandate de dr. Rochelle Sirota, de la cele de chia, de in şi până la cele de floarea soarelui şi nuci. Pe lângă acestea, fructele de avocado şi vanilia sunt doar câteva din produsele din bucătăria sa.

Năutul la conservă este o modalitate nemaipomenită de a adăuga proteine în salata proaspăt preparată, susţine dr. Monica Reinagel. Ea recomandă, printre altele, lămâile, migdalele uşor sărate şi rumenite sau uleiul de măsline.

Emiliy Dingmann spune că întotdeauna are în congelator fasole verde franţuzească şi broccoli. De asemenea, de pe rafturile din bucătărie nu lipsesc nici brânza parmezan, conservele de fasole sau untul din nuci. Printre alimentele recomandate de nutriţioniştii intervievaţi de publicaţia Huffington Post se numără şi pastele făinoase integrale, peştele, usturoiul sau rucola.