Încurajarea copiilor să mănânce tot din farfurie creşte riscul obezităţii

164

Obiceiul părinţilor de a-i încuraja sau chiar de a-i obliga pe copiii lor să termine toată mâncarea din farfurie ar putea constitui un factor important în declanşarea obezităţii infantile, arată un studiu american, informează Daily Mail.

A-i forţa pe copii să mănânce tot din farfurie poate fi o practică periculoasă, cu atât mai mult cu cât porţiile de mâncare devin tot mai mari cu trecerea timpului. Astfel, micuţii ajung să mănânce mai mult decât au nevoie şi nu mai conştientizează ulterior care este cantitatea de alimente optimă pentru organismul lor.

În urma studiului, expertul în nutriţie Katie Loth de la Universitatea Minnesota (SUA) a ajuns la concluzia că cei care îi încurajează pe copii să îşi termine întreaga porţie sunt mai degrabă taţii decât mamele. În plus, băieţii sunt mult mai presaţi decât fetele să mănânce toată cantitatea de mâncare din farfurie.

Fenomenul obezităţii în Statele Unite a căpătat proporţii în ultima vreme, astfel încât părinţii ajung să considere că un copil cu o greutate normală este de fapt prea slab, susţine dr. Michael Hobaugh, directorul personalului medical de la Spitalul de Copii La Rabida din Chicago.