Obezitatea este considerată în mod oficial o boală

90

Asociaţia Medicală Americană (AMA) a declarat în mod oficial că obezitatea este o boală, lucru care va schimba felul în care medicii o vor aborda.

Obezitatea este demult considerată o problemă de sănătate, însă abia săptămâna trecută, cea mai mare organizaţie de doctori, AMA, a catalogat-o drept boală. Acest lucru este foarte semnificativ, deoarece medicii vor fi stimulaţi pentru a petrece mai mult timp cu pacienţii, explicându-le cum să aibă un stil de viaţă sănătos, concentrându-se mai mult asupra prevenirii, decât asupra tratării. De asemenea, va presupune o schimbare în rândul unora dintre companiile de asigurări, care până acum, nu includeau şi operaţiile chirurgicale pentru pierderea în greutate, notează npr.org.

În America, o treime dintre adulţi sunt obezi, ceea ce presupune că se cheltuie anual, din bugetul statului, 190 de miliarde de dolari pe probleme legate de obezitate. De acum înainte, însă, companiile de asigurări vor acoperi şi programe de nutriţie, de pierdere în greutate, de prevenire a obezităţii şi de prevenire a diabetului de tip 2, care poate deriva din obezitate.