Nutriţioniştii recomandă din nou pâinea albă

307

O echipă de experţi britanici de la British Nutrition Foundation revine asupra factorilor nutriţionali care se găsesc în pâine, avertizându-şi colegii de breaslă să nu mai „demonizeze" alimentul prin presă şi la TV, ci mai degrabă să demonteze miturile care s-au format în legătură cu el.

Dr. Aine O'Connor, care a coordonat studiul, spune că deşi consumul de pâine s-a redus dramatic în Marea Britanie, incidenţa obezităţii este cea mai mare din Europa şi continuă să se înrăutăţească, relatează Daily Mail.

Ea a mai spus şi că numărul, în creştere, de persoane alergice la grâu este doar o „invenţie"a nutriţioniştilor, bazată pe faptul că din în ce mai multe persoane cred, în mod eronat ,că suferă de alergie la gluten. Un sondaj realizat în 2010, de Universitatea Portsmouth, arată că unul din cinci britanici este convins că are o alergie la mâncare, de cele mai multe ori la grâu.

Cercetătorii au respins ideile vehiculate în ultimii 20 de ani, cum că pâinea ar provoca oboseală, dureri de stomac, balonări, dureri de cap şi spun că este o sursă bună de vitamine şi minerale. Principala problemă a pâinii albe este asocierea incorectă cu alimentele consumate la aceeaşi masă, afirmă experţii britanici.