Pastila care tratează bolile bătrâneţii

233

Oamenii de ştiinţă susţin că au găsit medicamentul care ar putea preveni şi trata o serie de boli cerebrale precum Alzheimer şi Parkinson, scleroza multiplă, boli degenerative ale motoneuronilor (care produc paralizii progresive), demenţă fronto-parietală şi chiar atacuri cerebrale vasculare.

În momentul de faţă, rezultatele înregistrate pe testele pe şoareci au fost foarte bune, motiv pentru care medicamentul a intrat în faza de testare pe om. Două dintre variantele medicamentului, denumite MW151 şi MW189, au fost deja brevetate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Northwestern din Chicago.

Şoarecii modificaţi genetic pentru a dezvolta Alzheimer au primit MW151 de trei ori pe săptămână, iar după 5 luni, când trebuia să fi atins punctul maxim de dezvoltare a bolii, cercetătorii au observat că nivelurile citokinelor din creier reveniseră la normal, iar sinapsele funcţionau de asemenea normal.

Noile medicamente funcţionează prin stoparea inflamaţiei care omoară neuronii, adică blocarea moleculelor semnalizatoare numite citokine, care afectează funcţionarea sinapselor şi astfel întreaga organizare a creierului este avariată, ducând la distrugerea neuronilor, relatează Daily Mail.