Razie alimentară în China – 2000 de arestări

65

China a demarat o acţiune de mare amploare pentru combaterea practicilor ilegale din domeniul alimentaţie publice. Au fost închise aproape 5000 de firme și au fost arestaţi aproximativ 2000 de oameni, patroni, producători sau angajaţi.

Campania a început în luna aprilie și a vizat mai multe practici ilegale în urma cărora au fost comercializate produse nocive pentru consumatori. Între acestea s-au numărat laptele infestat cu melamină, brioșe cu coloranţi și bacterii sau aditivi chimici în carnea de porc.

Au fost investigate până acum 6 milioane de firme care produc și comercializează alimente destinate consumului uman. Mai mult de 4900 au fost închise pentru „practici ilegale".

Autorităţile chineze doresc să reîntărească încrederea cetăţenilor în piaţa alimentară. În luna mai curtea supremă a Chinei a anunţat pedeapsa capitală pentru infracţiunile din domeniul alimentar care au ca rezultate pierderi de vieţi omenești.

Condamnarea în luna iunie a cinci producători cu pedepse de la nouă ani la detenţia pe viaţă a fost transmisă în direct la televiziune pentru a conștientiza populaţia de măsurile luate și pe producători de riscurile la care se expun.