Reclamele ne schimbă obiceiurile alimentare

314

Dacă omul și-ar completa necesarul zilnic de calorii exclusiv din alimentele din reclamele de la televizor, atunci ,,ar consuma de 25 de ori mai mult zahăr și de 20 de ori mai multe grăsimi", se arată într-un studiu prezentat de Herbalife.

Analizând reclamele din 84 de ore de programe tv din prime time-ul american, raportul atrage atenţia și asupra alimentelor bogate în sare și colesterol dar sărace în vitamine, minerale și fibre. „Alimentele din reclamele de la televizor sunt atât de supraîncărcate în grăsimi și zahăr încât, dacă alegem un singur aliment din această categorie, consumăm de peste 3 ori mai mult zahăr și de 2 ori mai multe grăsimi decât doza zilnică recomandată", se arată în raport.

„Cu prima ocazie când vedeţi o reclamă la un aliment, nu vă îndreptaţi spre frigider, ci luaţi o gumă de mestecat, spălaţi-vă pe dinţi sau faceţi câteva mişcări ca să vă dezmorţiţi", a spus doctorul Luigi Gratton, vicepreşedinte al departamentului Medical Affairs & Education în cadrul Herbalife Ltd.

În America cetăţenii cheltuiesc mai mult pe alimentele fast-food decât pe educaţie superioară. Un sfert din populaţia americană merge zilnic la restaurantele fast-food.