Secretul longevităţii lui Chuck Norris: „mănâncă aceleaşi lucruri ca Iisus”

893

Chuck Norris, vestit pentru rolul lui din serialul „Walker, poliţist texan", a scris la sfârșitul lunii martie un articol pentru publicaţia americană World News Daily, în care susţine că motivul pentru care arată atât de tânăr la vârsta de 73 de ani este că mănâncă aceleaşi lucruri pe care le mânca şi Iisus.

Norris este căsătorit, are 5 copii şi susţine că secretul longevităţii lui constă în dieta lui deosebită. El afirmă, făcând referire la dovezile biblice și cele istorice privind alimentaţia evreilor din primul secol, că Iisus mânca peşte (somon, hering, sardine), fructe de mare (crabi, creveţi, scoici)1, ulei de măsline şi oţet din vin, fructe (smochine, rodii şi struguri), carne de miel, berbec sau oaie și pâine neagră.

Norris face referire la un articol scris de Dr. Aaron Tabor, în care acesta enumeră 10 alimente pe care Iisus, cel mai probabil, le-a consumat. Comentând despre fiecare în parte, el afirmă că smochinele, de exemplu, sunt foarte importante pentru că sunt o sursă importantă de potasiu şi antioxidanţi. Strugurii conţin fitonutrienţi care întăresc sistemul imunitar. Uleiul de măsline menţine sănătatea inimii. iar oţetul ar ajuta corpul la absobţia calciului din alte alimente.

Rodiile sunt considerate „superfructe" pentru că sunt foarte bogate în antioxidanţi şi feresc corpul de cancerul de sân, de prostată şi de piele. O singură rodie asigură jumătate din porţia zilnică de vitamina C. În ceea ce priveşte consumul de carne, Dr. Tabor este mult mai rezervat decât Chuck Norris, afirmând că sigure ar fi doar carnea de miel şi cea de peşte, bogate în proteine şi fosfor.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea de Sănătate Publică „Loma Linda" merg chiar mai departe atunci când vine vorba de rolul alimentaţiei în asigurarea longevităţii. Conform unui studiu realizat pe parcursul a 12 ani de această universitate, vegetarienii trăiesc o viaţă mai lungă și mai sănătoasă decât cei care includ carnea în dieta lor, scrie Medical Daily.

Studiul a scos la iveală că bărbaţii vegetarieni trăiesc în medie 83,3 ani – cu 9,5 ani mai mult decât non-vegetarienii, iar femeile vegetariene trăiesc în medie 85,7 ani – cu 6,1 ani mai mult decât femeile non-vegetariene. Cercetătorii au descoperit că motivele din spatele longevităţii vegetarienilor constau în faptul că aceștia consumă nutrienţi mai variaţi și sunt mai feriţi de diabetul de tip 2, cancer și de bolile de inimă.

Mai mult chiar, ţinând cont de faptul că ceea ce a mâncat Iisus în timpul vieţii sale pe Pământ a reflectat obiceiurile considerate sănătoase de societatea în care a trăit, Asociaţia Creștinilor Vegetarieni s-a întrebat în 1999 nu ce a mâncat, ci „Ce ar mânca Iisus azi?". Asociaţia afirmă că, dacă Iisus ar trăi astăzi, ar fi vegetarian. Ei aduc ca argumente pentru abstinenţa de la carne atât compasiunea pentru animale, cât și dieta vegetariană a lui Adam și a Evei din Grădina Eden, afirmând că Dumnezeu a intenţionat ca oamenii să fie vegetarieni, scrie BeliefNet.

1. Conform cărţii biblice Leviticul (11:9-12), creaturile acvatice lipsite de aripioare și solzi (crabii, creveţii, scoicile) sunt considerate „necurate” de către Dumnezeu, deci e puţin probabil că Iisus le-ar fi mâncat, chiar dacă ar fi fost un obicei al timpului.