Sedentarismul va fi considerat o boală

157

În doar câteva decenii, oamenii au devenit fiinţe sedentare şi statisticile arată că 1 din 10 decese în întreaga lume sunt determinate de sedentarism. Un fiziolog crede că soluţia ar fi considerarea sedentarismului o boală.

Lancet, una dintre principalele reviste medicale, a numit această situaţie „o pandemie a sedentarismului". Şi nu este de mirare, deoarece lipsa activităţii fizice este una dintre problemele cele mai recente şi grave ale societăţii. Sedentarismul este legat de incidenţa bolilor cardiovasculare, a diabetului şi a unor tipuri de cancer.

Fiziologul Michael Joyner afirmă în numărul curent al revistei Journal of Physiology că soluţia ar fi declararea sedentarismului ca diagnostic medical, cea mai comună şi uşor de prevenit cauză a îmbolnăvirilor.

În opinia lui Joyner, un asemenea diagnostic ar creşte implicarea medicilor atât în prevenirea cât şi şi rezolvarea acestei probleme. Pe lângă tratamentele tradiţionale, medicii ar putea prescrie şi „reţete pentru exerciţii fizice".