Site-uri care salvează vieţi

215

Bistriţeanul Titus Banc a înfiinţat un site pentru donare de sânge, site care a salvat viaţa a 20 de persoane până în prezent.

Site-ul www.donatorionline.ro a fost lansat în urmă cu 8 luni, iar ideea s-a născut după ce Titus Banc a fost nevoit să găsească un donator de sânge pentru tatăl lui, în doar 50 de minute, notează adevarul.ro.

Tatăl bistriţeanului nu a putut să fie salvat, dar, după această experienţă nefericită, Titus a decis să nu rămână indiferent. „Într-o societate normală, un astfel de site nu ar trebui să existe, dar, pentru că trăim în România, am hotărât că trebuie să fac ceva şi mi-a venit ideea acestui portal. Dacă sistemul nu ne ajută, nu ne rămâne decât să ne ajutăm noi între noi. Mai avem nevoie de voluntari din alte localităţi şi, din păcate, nu am reuşit nici să-i fac o promovare foarte bună în alte oraşe. Sper totuşi ca numărul celor care se înscriu să crească în permanenţă", a declarat Titus.

Peste 200 de persoane din 11 judeţe ale ţării s-au înscris până acum pe site. Ei şi-au introdus în baza de date grupa sangvină, RH-ul şi datele de contact.

„Ultimul caz de care ştiu este al unei fetiţe de 6 luni, care avea nevoie de sânge. M-a sunat o prietenă să mă întrebe adresa exactă a site-ului, pentru a putea căuta donatori", a mărturisit fondatorul site-ului. „În final, donatorul găsit pe site i-a salvat micuţei viaţa."