Studiu: 8 din 10 fete de 10 ani ţin dietă

743

Concluziile sunt şocante pentru cele şase organizaţii (Keep It Real, Miss Representation, the SPARK Movement, Love Social, Endangered Bodies şi I am that girl) care au colaborat cu scopul realizării acestui studiu.

Procentului foarte mare de fete care au ţinut dietă cel puţin o dată i se alătură procente la fel de îngrijorătoare de fete care sunt preocupate că au o greutate prea mare sau care doresc să afle informaţii legate de programe de fitness.

Astfel, 53% dintre fetiţele de 13 ani care au participat la studiu au declarat că au o părere proastă despre corpul lor, în timp ce procentul creşte la 78% la fetele în vârstă de 17 ani. De asemenea, între 40 şi 60% dintre copiii cu vârste între 6 şi 12 ani sunt îngrijoraţi cu privire la greutatea lor, iar 70% dintre aceştia îşi doresc să slăbească câteva kilograme.

Părinţii şi unii psihologi consultaţi de realizatoarea studiului dau vina pe modelele promovate în mass media, fete şi femei care au o greutate sub limita normală şi care sunt promovate ca fiind frumoase şi de succes. Alţi psihologi folosesc alte studii pentru a demonstra că tulburările de alimentaţie sunt din ce în ce mai răspândite în rândul fetelor tinere. Aceştia au folosit exemplul şocant al unei fetiţe de 8 ani care era hrănită printr-un tub, din cauză că a refuzat să mănânce pentru a reuşi să slăbească.

Campania „Keep it real" are scopul de a îmbunătăţi imaginea de sine a adolescenţilor şi a tinerilor adulţi. Cercetarea pentru studiul intitulat „Tulburările de nutriţie astăzi – nu doar o problemă a fetelor" a fost efectuată de doctorul Kimberly Hepworth.