Sportul ajută copiii să-și controleze emoţiile

70

O cercetătoare de la Universitatea din Tel Aviv a demonstrat că practicarea unui sport contribuie la o mai bună stare emoţională a copilului, ajutându-l să evite problemele comportamentale.

Keren Șahar a realizat un studiu care a inclus 649 de copii din 25 de școli din Israel și a arătat că preocuparea pentru activiăţile sportive și mișcarea fizică îi ajută pe aceștia să își controleze mai bine emoţiile, să fie mai disciplinaţi și să mai puţin agresivi, informează sciencedaily.com.

Șahar a precizat că terapia orală, prin care copii sunt încurajaţi verbal să își controleze comportamentul, nu dă rezultate prea bune, întrucât acest tip de terapie nu le reduce emoţiile negative. În schimb, practicarea unui sport contribuie la anihilarea acestor emoţii.

Studiul a arătat că băieţii reușesc să își reprime emoţiile negative prin practicarea unei activităţi sportive mult mai bine decât fetele. Fetele, pe de altă parte, nu sunt atât de agresive ca băieţii și nici nu sunt foarte înclinate spre activităţi sportive, crede Șahar. Ea îi încurajează pe părinţi și profesori să identifice activităţi care îi motivează pe copii, pentru că acestea îi ajută să evite tulburările comportamentale.

(Foto: actionshot.com.au)