Top 10 cele mai eficiente alimente folosite ca medicament

252

Busuiocul scade tensiunea arterială, rozmarinul ajută în vindecarea anemiei  şi cimbrul diminuează efectele neplăcute cauzate de acnee, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Neurochemistry, informează cotidianul The Daily Mail.

10 dintre plantele care au efecte benefice în tratarea sau ameliorarea simptomelor unor boli sunt următoarele:

Rozmarinul luptă împotriva anemiei: scade riscul de declanşare a atacurilor vasculare cerebrale şi a maladiilor neurodegenerative, precum Alzheimer. În plus, această plantă conţine şi acid carnosic, o substanţă care protejează creierul contra radicalilor liberi.Busuiocul şi usturoiul micşorează hipertensiunea: Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Xinjiang Medical University, extractul de busuioc reduce presiunea sangvină la fel de mult ca medicamentele utilizate în prezent pe plan mondial. Busuiocul este eficient în reducerea colesterolului rău şi în scăderea tensiunii arteriale.Salvia îmbunătăţeşte memoria: Voluntarii, tineri şi sănătoşi, care au primit capsule cu ulei de salvie în cadrul unui studiu realizat de savanţii de la Northumbria University, au spus că starea lor de dispoziţie s-a ameliorat considerabil. Într-un studiu realizat pe persoane în vârstă de cercetătorii din Australia, extractul de salvie a îmbunătăţit memoria şi atenţia. Schinduf scade rezistenţa la insulină: O doză zilnică de extras de schinduf ameliorează concentraţia de zahăr din sângele diabeticilor şi scade rezistenţa la insulină, afirmă cercetătorii de la Jaipur Diabetes and Research Centre din India.Oregano este un aliat bun împotriva aftelor: datorită conţinutului de thymol şi carvacrol (agenţi anti-fungici), oregano inhibă creşterea ciupercii Candida albicans (care provoacă afte) mai eficient decât medicamentele antifungice folosite în mod obişnuit, relevă un studiu realizat de cercetătorii de la Georgetown University Medical Centre din Washington.Ghimbirul ameliorează stările de vomă: de asemenea, ghimbirul este un tratament eficient pentru răul de mişcare şi stările de vomă cauzate de chimioterapie.Coriandrul previne toxiinfecţiile alimentare: Uleiul de coriandru este eficient contra bacteriei campylobacter, care provoacă toxiinfecţii alimentare, potrivit unui studiu publicat recent în Journal Of Medical Microbiology.Cuişoarele ajută în indigestie: datorită proprietăţilor antiseptice, cuişoarele acţionează ca un agent care luptă împotriva bacteriilor dăunătoare. Cuişoarele sunt un bun remediu împotriva diareii şi indigestiei şi ajută în lupta împotriva radicalilor liberi. Cordamom, remediu împotriva ulcerului: Cercetătorii indieni au descoperit că uleiul de cardamom protejează mucoasa stomacală şi împiedică apariţia ulcerelor provocate de alcool şi aspirină. Ingredientul activ este nootkatone, obţinut din păstăile măcinate ale acestei plante.