Consumul de Ginko Biloba, o pierdere de timp și de bani (studiu)

912

Nu prezervă memoria, nu ascute atenţia și nu îmbunătăţește capacitatea de a rezolva problemele. Cu aceste verdicte, reclamele la Gingko biloba au de dat niște explicaţii serioase... persoanelor sănătoase. Potrivit unui studiu efectuat la Universitatea din Hertfordshire, Gingko biloba nu are niciun impact asupra funcţiilor cognitive ale persoanelor sănătoase.

„Ginkgo biloba a fost utilizat pe scară largă pentru a reduce declinul mental asociat cu îmbătrânirea. Dar, mai recent, a fost comercializat ca un supliment de îmbunătăţire a memoriei pentru persoane sănătoase și este esenţial să se stabilească validitatea unor astfel de pretenţii,” a explicat Legile Keith, profesor de psihologie citat de MedLive. „Descoperirile noastre arată că a consuma Ginkgo biloba, la orice vârstă, pentru a stimula memoria nu are niciun impact și poate fi o pierdere de timp și bani.”

Studiul publicat în Human Psychopharmacology: Clinical and Experimental a examinat rezultatele a treisprezece studii, realizate pe un cumul de 1.000 de indivizi sănătoși, de toate vârstele.

Gingko biloba este un medicament folosit de mii de ani în tradiţia chineză. Medici din întreaga lume îl recomandă ca supliment alimentar pentru tratarea tulburărilor sanguine și, în special, pentru a îmbunătăţi memoria.