Un produs de slăbit din România este „foarte toxic”

764

Agenţia Naţională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) din România avertizează consumatorii români să nu mai cumpere produsul de slăbit Pure Caffeine 200 mg comprimate (D-Hacks Laboratoires), după ce s-a aflat că are în compoziţie o substanţă foarte toxică. 

ANMDM citează date verificate de autoritatea competentă din Germania, care confirmă prezenţa substanţei dinitrofenol. În anul 2008, s-au înregistrat mai multe decese legate de consumarea timp de patru zile a unei doze de 600mg/zi.

„Simptomele care pot apărea după consumul acestei substanţe sunt: dureri de cap, hipotensiune, tahicardie, aritmii cardiace, stop cardiac, edem pulmonar, hiperaritmie şi disfuncţii multiple de organe. Nu este disponibil un antidot", avertizează autorităţile germane, citate de ANMDM.

În perioada 2010-2013, ANMDM a înregistrat alte opt alerte la produse de slăbit, ce ajung pe piaţa din România din alte ţări. Printre produse se numără și „RockHard Weekend", „Po Chai Pills", „Herbal Diet Natural" și „Alli" contrafăcut, care conţine sibutramină, în loc de orlistat, scrie Mediafax.