Care este influenţa prietenilor când este vorba de droguri?

45

Adolescenţii care consumă marijuana ar putea renunţa la acest obicei, dacă au prieteni care nu consumă droguri, potrivit unui nou studiu.

Studiul s-a realizat pe 458 de liceeni din SUA care consumaseră marijuana de cel puţin patru ori în luna în care au participat la studiu. După un an, 19% renunţaseră la acest obicei.

Adolescenţii au mai multe şanse de a renunţa la acest viciu dacă au prieteni care nu consumă droguri, în schimb, le este mult mai greu să o facă, dacă prietenii lor consumă droguri, potrivit cercetătorului Michael S. Pollard, sociolog la RAND Corporation. Mai sunt şi alţi factori care contribuie la decizia de a renunţa la marijuana, precum mediul în care trăiesc sau genul de părinţi pe care îi au, notează news.yahoo.com.

Alte studii au arătat că adulţii care consumă marijuana renunţă mai uşor la acest obicei dacă sunt angajaţi sau căsătoriţi, deoarece responsabilităţile pe care le au îi împiedică să folosească marijuana sau le este mai greu să o facă. În rândul adolescenţilor însă, 38% consumă marijuana şi un procent din ce în ce mai mic de tineri consideră drogurile periculoase.