Nu numai femeile, ci şi bărbaţii pot comite anumite greşeli când este vorba de o relaţie, fie pentru că nu cunosc câte ceva din ceea ce aşteaptă o femeie de la ei, fie pentru că nu ştiu anumite lucruri despre o relaţie. 

Nu numai femeile, ci şi bărbaţii pot comite anumite greşeli când este vorba de o relaţie, fie pentru că nu cunosc câte ceva din ceea ce aşteaptă o femeie de la ei, fie pentru că nu ştiu anumite lucruri despre o relaţie. Pentru aceasta, relevantmagazine.com a întocmit o listă cu 7 lucruri pe care ar trebui să le ştie orice bărbat despre o relaţie:

A avea dreptate într-o discuţie nu este întotdeauna un lucru pozitiv

De multe ori, când un bărbat şi o femeie se angajează într-o discuţie sau ceartă, ei se luptă ca la sfârşitul acesteia să aibă dreptate, să aibă ultimul cuvânt. Bărbatului căruia îi place să aibă întotdeauna dreptate şi chiar crede că o are mereu, hrănind în felul acesta orgoliul şi mândria, poate face ca partenera lui să nu se mai simtă bine în acea relaţie.

Cel mai important lucru este comportamentul şi atitudinea

Cel mai important lucru pentru o femeie este comportamentul şi atitudinea unui bărbat. Acesta îşi poate copleşi partenera cu buchete de flori, îi poate repara maşina, poate găti în locul ei, poate face nenumărate lucruri, dar acestea nu vor valora niciodată mai mult decât felul în care se poartă şi atitudinea pe care o are cu ea. Ceea ce o femeie va aprecia cel mai mult vor fi tandreţea, empatia, blândeţea şi un caracter frumos.

O întâlnire nu este o cerere în căsătorie

Pe de-o parte, unii bărbaţi se tem de un angajament sau de căsătorie şi din acest motiv fac din întâlnirile cu o femeie un sport, fără ca acestea să aibă ca scop întemeierea unei relaţii serioase şi de durată.

Pe de altă parte, alţii cred că o întâlnire sau două deja trebuie să atragă după sine o cerere în căsătorie, pentru că altfel ar fi o pierdere de timp. Soluţia este ca cei doi să aibă un număr suficient de întâlniri, nici prea multe, pentru a nu părea doar un mijloc de a petrece timpul fără nicio intenţie serioasă, dar nici prea puţine pentru a părea ceva precipitat; un timp pe care amândoi îl consideră suficient pentru a se cunoaşte şi a vedea dacă se potrivesc.

Comunicarea faţă către faţă să nu fie înlocuită de cea digitală

Deşi tehnologia este atât de avansată încât se poate comunica foarte repede şi uşor, aceasta nu trebuie să înlocuiască niciodată o conversaţie faţă către faţă. Deşi în spatele unui ecran te simţi mai în siguranţă şi mai puţin vulnerabil, acest fel de comunicare nu este cel mai indicat mod pentru a avea o discuţie, pentru a încheia o relaţie sau pentru a-i spune unei femei pentru prima oară „te iubesc”.

Vorbele contează

Pentru un bărbat, vorbele poate nu au prea mare importanţă, însă pentru o femeie, acestea sunt importante. Un cuvânt rostit la supărare sau un comentariu nepotrivit poate răni o femeie şi poate distruge chiar şi o relaţie.

Ascultarea este foarte importantă

În general, bărbaţii încearcă să fie practici, rapizi, iar atunci când partenera discută cu ei o anumită problemă, ei încearcă să caute direct soluţia, fără a „pierde” prea mult timp dezbătând datele acesteia. Însă ceea ce o femeie aşteaptă de la partenerul ei este ca acesta să o asculte şi să o înţeleagă, apoi să caute o rezolvare. Acest lucru va îmbunătăţi în mod sigur comunicarea dintre cei doi.

Respectul se câştigă, nu se impune

Orice bărbat îşi doreşte să fie respectat, însă metoda pentru a obţine respect nu constă în a-l impune. Prin încercarea de a-şi impune respectul denotă, de fapt, că nu-l merită. Dacă un bărbat vrea să fie lider într-o relaţie, atunci trebuie să ştie că trebuie să fie mai întâi slujitor. A-i sluji femeii pe care o iubeşte nu este un simbol al înjosirii, umilirii sau al vulnerabilităţii, ci mai degrabă al dragostei şi devotamentului pe care le are pentru ea. Şi mai presus de orice, orice bărbat angajat într-o relaţie, fie de prietenie sau căsătorie, trebuie să-L aibă pe Isus drept model: El nu a obligat pe nimeni să-L urmeze, ci a câştigat nenumărate suflete prin iubire şi slujire.