Premieră: Speranţa TV transmite 24/24 pe Facebook

138

Postul de televiziune cu profil creștin Speranţa TV a lansat o aplicaţie de transmisiune LIVE pe Facebook, devenind astfel prima televiziune din România care își difuzează programele 24/24 pe platforma de socializare.

„Suntem foarte multumiţi de această realizare și sperăm că prezenţa noastră pe Facebook va fi apreciată de publicul tânăr și activ, care în mod obișnuit nu petrece foarte mult timp în faţa micului ecran, dar care este un utilizator fidel al reţelelor de socializare", a declarat Cristina Ișvan, redactor-șef Speranţa TV, într-un comunicat oficial al postului de televiziune.

„Prin intermediul paginii noastre de Facebook, utilizatorii pot urmări programele noastre, dar pot și să comunice direct cu realizatorii, pot pune întrebări și își pot exprima opiniile cu privire la conţinutul emisiunilor," a mai explicat redactorul șef.

Speranta TV este afiliată reţelei de televiziune Hope Channel, lansată oficial în anul 2003, care cuprinde 12 canale mondiale şi transmite în multe dintre limbile lumii, folosind 13 sateliţi şi 16 reţele diferite. Programele Hope Channel sunt vizionate de peste un miliard de persoane de pe toate continentele prin staţii TV gratuite, satelit, cablu şi pagini web.

În România, Speranţa TV are o istorie relativ scurtă. Prima emisiune transmisă dintr-un studioul Hope Media, „În centrul atenţiei", a fost difuzată de Realitatea TV în septembrie 2002, fiind doar una dintre emisiunile și documentarele produse de Hope Media și preluate de alte canale de televiziune. Postul a intrat în emisie independentă în primăvarea anului 2007 și de atunci transmite neîntrerupt pentru publicul din România și din străinătate.

Semnele timpului colaborează cu Speranţa TV în realizarea emisiunii Lumea religioasă azi, un buletin informativ și de analiză a evenimentelor din actualitatea religioasă. Emisiunea săptămânală, moderată de Beatrice Lospa, trece în revistă cele mai importante evenimente cu profil religios, cu ajutorul redactorilor analiști de la ST.