Discriminarea religioasă s-a dublat în SUA

259

Incidentele de discriminare religioasă s-au dublat în ultimii 13 ani, în Statele Unite. Dacă în 1997 au fost înregistrate 1.709 astfel de incidente, în 2010, numărul acestora a fost de 3.790, conform unor date statistice ale Comisiei pentru Oportunităţi Egale de Angajare (COEA).

Legea impune angajatorului să ajungă la un acord rezonabil cu angajatul vizavi de practicile religioase ale acestuia, cu excepţia cazului în care aceste practici creează dificultăţi excesive angajatorului, a declarat Christine Nazer, purtătorul de cuvânt al COEA.

„Secularizarea societăţii şi amploarea tot mai mare a conceptului potrivit căruia religia este ceva ce trebuie să rămână în spatele uşilor închise au indus ideea că, în realitate, convingerile religioase nu trebuie să afecteze locul de muncă", a afirmat Kevin Theriot, consilierul juridic al Alliance Defense Fund.

Discriminarea la locul de muncă pe baza convingerilor religioase reprezintă o încălcare a articolului VII din Actul Drepturilor Civile, din 1964.

Un alt posibil factor pentru creşterea discriminării religioase îl reprezintă bigotismul şi ostilitatea manifestate mai ales faţă de credincioşii musulmani, notează christianpost.com.

(Foto: Dreamstime)