Agenda gay are un nou susţinător: Hillary Clinton

179

Fostul secretar de stat şi posibil candidat la preşedinţia Americii, în 2016 Hillary Clinton, şi-a anunţat ieri sprijinul pentru căsătoriile gay. Anunţul vine la doar câteva zile după ce soţul său, fostul preşedinte Bill Clinton, a solicitat Curţii Supreme anularea deciziei denumite „Apărarea căsătoriei" (ce proteja căsătoria între un bărbat şi o femeie), pe care Clinton a semnat-o în 1996.

„Susţin căsătoriile între persoanele de acelaşi sex atât din punct de vedere personal, cât şi ca o problemă legislativă", a declarat Hillary Clinton într-un videoclip postat luni pe YouTube. „Americanii ce aparţin comunităţii LGBT sunt colegii, profesorii, soldaţii, prietenii noştri. Ei sunt cetăţeni americani şi se bucură de drepturi depline, inclusiv în ceea ce priveşte căsătoria", a continuat Clinton.

În campania electorală din 2008, atât Clinton cât şi Barack Obama au susţinut uniunile civile, dar nu au menţionat nimic despre căsătoriile religioase între persoane de acelaşi sex. În 2012, preşedintele Obama a recunoscut că susţine căsătoriile gay, iar acum a făcut-o şi Hillary Clinton.

Decizia sa vine ca urmare a „modelării propriilor convingeri de către persoane pe care le-a întâlnit de-a lungul timpului şi care i-au devenit apropiate", arată Associated Press.