Crește transmiterea HIV printre homosexuali

138

    Homosexualii din Europa se expun unor riscuri sporite de contaminare cu virusul HIV, întrucât întreţin relaţii sexuale neprotejate, anunţă AFP, făcând referire la două studii recente. Transmiterea virusului HIV pare „scăpată de sub control" în rândurile homosexualilor francezi, se arată într-un articol publicat în The Lancet Infectious Diseases.

    Deşi numărul de contaminări a scăzut, în Franţa, de la 8.390 de noi infecţii, în 2003, la 6.940 de infecţii noi, în 2008, în cazul populaţiei homosexuale, rata contaminărilor a crescut, fiind „de 200 de ori mai mare decât în cazul populaţiei heterosexuale", conform declaraţiei lui Stephane le Vu, cel care a condus studiul.

    La o concluzie similară au ajuns şi experţii Universităţii Gent, din Belgia, care au găsit dovezi de natură genetică privind riscurile la care se supun partenerii de acelaşi sex, cu privire la contactarea temutului virus.

    Îngrijorările specialiştilor europeni sunt împărtăşite şi de cei din Statele Unite, dintre cele 55.000 de noi infecţii cu virusul HIV, care apar în fiecare an, mai bine de jumătate înregistrându-se printre cei care întreţin relaţii homosexuale, conform unei statistici a Centers for Disease Control and Prevention.