Primul primar gay din istoria Mexicului

76

Reducerea violenţei provocate de grupurile infracţionale este prioritatea numărul unu pe agenda primarului proaspăt învestit, Benjamin Medrano.

Primul primar gay din istoria Mexicului a fost învestit duminică în orașul Fresnillo, transmite BBC. Benjamin Medrano a declarat că sexualitatea lui a devenit o chestiune de interes public atunci când opoziţia s-a folosit de aceasta ca pretext în timpul campaniei electorale din statul conservator Zacatecas.

Orașul Fresnillo este adesea scena confruntărilor între membri ai cartelurilor de traficanţi de droguri, motiv pentru care mesajul lui Medrano a fost foarte bine primit de electorat. „În primul rând, trebuie să ne echipăm mai bine agenţii de poliţie și aceștia să aibă parte de pregătire intensivă. Astfel, ei nu vor mai deveni complicii grupărilor infracţionale", a spus Benjamin Medrano.

„Contează prea puţin pentru oameni cu cine te culci sau ce faci în viaţa privată. Ce așteaptă ei de la politicieni sunt rezultate," a mai spus primarul. De asemenea, el a declarat că, deși nu este împotriva căsătoriilor gay, el nu se va căsători și nici nu va face din promovarea mariajului homosexual o prioritate. „Agenda mea este aceea de a atinge o evoluţie din punct de vedere uman și social pentru toţi cei care locuiesc în Fresnillo, indiferent de orientarea sexuală", a mai declarat primarul. Aceasta și pentru că ceea ce este acceptabil în Mexico City și alte regiuni s-ar putea să nu fie acceptabil în Zacatecas, un stat conservator romano-catolic.