S-a deschis prima firmă de avocatură pentru homosexuali

247

În New Orleans, Louisiana (SUA), s-a deschis o firmă de avocatură mai puţin tradiţională. Este prima care se axează doar pe problemele legale ale comunităţii LGBT.

Proprietarii firmei sunt doi tineri homosexuali, dintre care unul căsătorit, care au făcut Facultatea de Drept împreună. Ei au înfiinţat firma de avocatură Delaney & Robb pentru a oferi persoanelor de orientare homosexuală sau transsexuală sprijin juridic în orice fel de probleme, de la finanţe, daune fizice și până la probleme familiale.

Pentru că ambii sunt homosexuali, cred că cei din comunitatea LGBT s-ar putea deschide faţă de ei în probleme pe care altora nu ar îndrăzni să le spună, scrie Tribune.

Cu toate astea, este un proiect riscant. Deocamdată statul Louisiana nu recunoaște căsătoriile homosexuale și drepturile care derivă din asta. Comentariile pe internet faţă de această iniţiativă sunt preponderent negative, unii aducând aminte de soarta unei bănci pentru homosexuali din San Francisco, care s-a închis după doar doi ani. Alţii spun că aceasta poate fi discriminare faţă de persoanele heterosexuale, care ar fi refuzate de o asemenea firmă, iar alţii cred că este doar o mișcare de afaceri deșteaptă, pentru că acceptarea homosexualităţii este pe val și în curând va produce mulţi bani, mai ales în acest sector, în care oamenii vor începe să se căsătorească și să divorţeze și să aibă tot felul de probleme legale.