Biserica Adventistă din Europa lansează un apel la compasiune faţă de refugiaţi

705

„Povestea lor este povestea noastră”. Astfel și-a argumentat președintele Diviziunii Inter-Europene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea apelul la manifestarea milei faţă de imigranţii refugiaţi.

„Cu toţii suntem fii ai aceluiași Tată. Acum este timpul să fim uniţi și să împărtășiom dragostea abundentă a lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi”, a spus Mario Brito, președintele Diviziunii Inter-Europene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. „Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze toţi acești migranţi care suferă. Fie ca Domnul să ne dea o inimă plină de compasiune.”

Liderii adventiști și-au luat angajamentul de a se ruga pentru autorităţile Uniunii Europene, în timp ce acestea se luptă cu criza imigranţilor. „Recunoaștem dificultatea de a gestiona această criză umanitară și promitem să ne rugăm pentru autorităţile responsabile.”

Într-un comunicat al Diviziunii, liderii adventiști se identifică cu situaţia imigranţilor: „Noi credem că acești oameni fac ceea ce oricare dintre noi ar face dacă ar avea șansa unei vieţi mai bune pentru familiile și copiii lor.”

În Belgrad (Serbia), Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor (ADRA), s-a raliat ONU și altor trei entităţi neguvernamentale pentru a deschide un centru de informaţii pentru refugiaţi, în care azilanţii pot afla date sigure despre drepturile lor și accesul la alte resurse. „Existenţa unui astfel de centru este de o importanţă critică,” a spus Igor Mitrović, directorul diviziei sârbe a ADRA. „Un număr însemnat de refugiaţi nu vor să ceară oficial azil în Serbia, ceea ce îi pune într-o situaţie dificilă,” citează Adventist Review.

Într-un mesaj adresat public duminică, papa Francisc a cerut „parohiilor, comunităţilor călugărești, mănăstirilor și sanctuarelor din toată Europa să exprime concreteţea Evangheliei și să primească o familie de refugiaţi. Este un gest concret în pregătirea pentru Anul Sfânt al Milostivirii”, a spus suveranul pontif. „Fiecare parohie, fiecare comunitate călugărească, fiecare mănăstire, fiecare sanctuar din Europa să ofere ospitalitate unei familii, începând cu dieceza mea de Roma.”

Patriarhul Daniel s-a exprimat și el în privinţa crizei refugiaţilor, subliniind însă nevoia de acţiuni preventive. „Vedem în aceste zile cum în Europa refugiaţii din Siria și din alte ţări ale Orientului vin în ţările europene pentru a scăpa de violenţă și pentru a supravieţui”, a spus patriarhul. „De aceea, noi trebuie să educăm tineretul în spiritul păcii, al convieţuirii pașnice, al respectului reciproc între diferite religii și diferite culturi”, citează Basilica.ro.