O copilărie marcată de absenţa tatălui poate conduce la dezvoltarea unui comportament sexual riscant în rândul fetelor, arată un studiu american citat de Daily Mail.
Ce declanşează promiscuitatea sexuală
Cercetătorii de la Texas Christian University au analizat răspunsurile a 64 de tinere studente, în legătură cu relaţia acestora cu tatăl lor, dar şi în privinţa relaţiilor sexuale, frecvenţei acestora şi obiceiului de a folosi prezervativul. Jumătate dintre participante au fost rugate să evoce în scris un moment în care părintele nu a fost prezent la un eveniment important din viaţa lor, iar cealaltă jumătate a fost rugată să rememoreze o situaţie în care tatăl le-a fost alături fizic sau psihologic.
Apoi, o parte din voluntare au fost supuse unui test care presupunea completarea unor cuvinte cu literele lipsă, în scopul evaluării activării conceptelor sexuale (de exemplu, S_X). O altă parte a grupului de participante au avut de evaluat, în raport cu propriile concordanţe sau discordanţe, o listă de afirmaţii legate de permisivitate din punct de vedere sexual.
Citeşte şi: Mitul că ceilalţi au vieţi sexuale mai fericite, spulberat de o colecţie de studii
Rezultatele studiului
Rezultatele au arătat că tinerele care aveau o relaţie şubredă sau inexistentă cu tatăl aveau tendinţa de a completa cuvintele din teste cu termeni sexuali şi au arătat o permisivitate mai mare în cazul întrebărilor, în raport cu fetele care au avut parte de o relaţie paternală apropiată. Cercetările arată că tendinţa de a-şi pierde virginitatea la o vârstă mult mai fragedă şi, în acelaşi timp, să adopte comportamente sexuale riscante este mult mai mare atunci când fetele nu beneficiază de o relaţie strânsă cu tatăl lor.
Conform raportului Biroului de Recensământ american, unul din trei copiii (24 de milioane) se află în situaţia de a trăi în absenţa tatălui lui biologic.