Videoclipurile sunt poate ceea ce are internetul mai bun de oferit. Oricine are 2-3 minute pentru a se uita la ceva care îl va amuza, îi va însenina ziua, îi va oferi o explicaţie sau va fi ca o declaraţie de dragoste pe care să o trimită unei persoane dragi. Din cele 200 de videoclipuri strânse în anul 2014, relaxaţi-vă și uitaţi-vă la top 10!

1. Să faci videoclipuri nu este ușor. Să faci videoclipuri cu elemente religioase este și mai greu. Să faci videoclipuri care să explice pe înţelesul tuturor mântuirea promisă în Biblie și, în același timp, să-l faci atât de emoţionant încât mesajul să treacă dincolo de monitorul de la calculator, este de multe ori o sarcină sortită eșecului. Dar nu și în cazul de faţă.

2. Viaţa unei femei trece prin multe etape, iar trăsăturile ei fizice se schimbă odată cu ele. Artistul Seok Jeong Hyeon a realizat un videoclip în cadrul căruia transformă un desen cu o imagine gingașă a unei fetiţe până când ajunge la bătrâneţe. Este foarte frumoasă și impresionantă tranziţia.

3. Nu trebuie să știm prea multe despre durere pentru a apela de fiecare dată când ne doare ceva ori la paracetamol, ori la Nurofen sau la altceva pe bază de ibuprofen. Însă ce știm, de fapt, despre durere și despre cum să o ţinem sub control?

4. În cazul unui accident grav sau al unuia pe câmpul de luptă, cea mai gravă problemă a răniţilor este hemoragia severă, care are nevoie de câteva minute bune pentru a fi oprită. Din păcate, aceste hemoragii sunt de multe ori fatale. O nouă invenţie, atât de simplă că te întrebi de ce nu a fost realizată mai devreme, oferă o soluţie extrem de rapidă pentru această problemă.

5. Cât de ușor îţi amintești ce făceai anul trecut pe vremea asta? Dar când aveai 1 an sau câteva luni? Sunt atâtea lucruri pe care nu le mai ţinem minte, încât ne temem că momentele cele mai valoroase vor fi pierdute definitiv.

6. Când tot ce îţi oferea partenerul într-o relaţie dispare, mai poate exista dragoste? Povestea lui Bill și a lui Glad demonstrează că da. Glad, după 50 de ani de căsnicie, trăiește cu un străin. Străinul este soţul ei, dar îl recunoaște doar puţin, din cauza teribilei boli Alzheimer.

7. Totul a pornit pe Facebook, cu un anunţ postat de un tânăr. „Și aici ninge! Îl putem ajuta? …cu bani, o plapumă…” Bătrânelul bucureștean pentru care era cerut ajutorul nu primește pensie și nu avea altă șansă decât să înfrunte încă o iarnă geroasă într-o baracă. Asta dacă doi tineri nu s-ar fi mobilizat să facă imposibilul: i-au oferit o casă nouă.

8. Povestea de dragoste a lui Ian şi a Larissei nu era diferită de a oricărui alt cuplu tânăr american. Totul s-a schimbat în 2006, când Ian a suferit un accident grav care l-a lăsat cu un retard mintal sever. Pentru cele mai multe fete, povestea s-ar fi terminat aici, dar nu și pentru acest cuplu.

9. Emoţiile, anticiparea, pregătirile fac memorabilă magia de dinaintea primei întâlniri. Fiecare fată sau băiat visează ca acel moment să fie atât de frumos încât să poată fi povestit și nepoţilor. Aaron i-a oferit lui Analynne o astfel de întâlnire și s-a asigurat că amintirea va rămâne filmată într-un clip video impresionant.

10. Laura Dekker s-a născut într-o barcă și și-a petrecut primii cinci ani pe mare. La doar 13 ani, s-a hotărât să se întoarcă la casa ei: marea. A plecat singură în jurul lumii cu o barcă. O nebunie pentru unii, o sursă de inspiraţie pentru alţii, expediţia Laurei, deloc ușoară în unele momente și extaziantă în altele, a devenit subiect de film.

Eliza Vlădescu
După absolvirea Facultății de Comunicare și PR din cadrul SNSPA, Eliza Vlădescu a dat televiziunea pentru presa scrisă și de mai bine de 8 ani nu s-a uitat înapoi. Eliza face parte din echipa permanentă de redactori a revistei Semnele timpului.